Menu overslaan

Dinsdag 8 april: Het Klokhuis over autisme

8 april 2014 - Vanavond, dinsdag 8 april, gaat tv-programma Het Klokhuis over autisme. Wat is autisme nou precies? Wat gebeurt er in je hersenen als je autisme hebt? Kinderpsychiater Jacob Vorstman legt met heldere voorbeelden uit hoe de hersenen werken bij autisme. Presentatrice Nienke ontmoet Justin (10), hij heeft klassiek autisme.

De aflevering, die mogelijk wordt gemaakt door NSGK, maakt deel uit van een speciale serie uit over hersenen, het meest ingewikkelde orgaan van het menselijk lichaam. NTR-presentatrice Nienke de La Rive Box probeert in deze serie de geheimen van onze hersenen te ontrafelen en hersenenaandoeningen bespreekbaar te maken. Nienke praat hierover met kinderen en deskundigen.

De serie behandelt veelvoorkomende hersenaandoeningen zoals: coma, autisme, ADHD, dyslexie, epilepsie, Alzheimer. Nienke spreekt hierover met kinderen en deskundigen. Naast de reportages zijn er ook weer bijzondere sketches en mooie liedjes in de afleveringen, die stof geven tot nadenken.

Kinderen hebben over het algemeen weinig kennis over de werking van de hersenen bij mensen met autisme en ADHD. Ze begrijpen niet goed wat het is, hoe het werkt en wat de gevolgen (kunnen) zijn. Door de kennis van kinderen over mensen met een gedragsstoornis te vergroten, hoopt NSGK de beeldvorming over deze groep positief te beïnvloeden.

Meer informatie over de serie lees je op de website van Het Klokhuis.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij