Menu overslaan

Documentaire 'Anne Vliegt' 1 februari op tv

12 januari 2011 - Op dinsdag 1 februari om 11.00 uur wordt de jeugddocumentaire Anne Vliegt uitgezonden bij SchoolTV op Nederland 3. De documentaire vertelt het verhaal van de 11-jarige Anne, die lijdt aan een ticstoornis.  De documentaire werd mede mogelijk gemaakt door NSGK.


Anne

De 11-jarige Anne is een prachtig meisje. Een meisje waar je naar blijft kijken. En hoe langer je kijkt, hoe beter je ziet dat ze last van ‘tics’ heeft. Anne heeft Gilles de la Tourette. Daardoor doet haar lichaam soms dingen die ze niet wil, bijvoorbeeld zomaar een rondje draaien, of overal even aan likken.

Anne heeft het soms moeilijk met haar afwijking, vooral op school. Ze is bang dat ze gepest wordt of uitgelachen. Daarom probeert Anne haar tics in te houden, maar dat valt niet mee. Het liefst 'vliegt' ze door het leven, want dan zie je niks en is ze op haar best. In de jeugddocumentaire Anne Vliegt zien we hoe Anne met haar tics leeft. Tics die ze uiteindelijk toch ook niet kwijt wil...

Regisseur Catherine van Campen maakte eerder de succesvolle jeugddocumentaire Drona & ik, die tot nu toe in meer dan 15 landen te zien is geweest. Drona & ik won de prijs voor ‘beste documentaire’ tijdens het festival ViewFinders in Canada en de prijs voor ‘beste regie’ op het Bosi Festival in Belgrado en werd genomineerd voor een Gouden Kalf tijdens het Nederlands Filmfestival in Utrecht.. 

Kijk voor meer info en de trailer op www.annevliegt.nl

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij