Menu overslaan

Documentaire 'Anne Vliegt' gaat internationaal

23 maart 2011 -

Anne Vliegt, de jeugddocumentaire van regisseur Catherine van Campen, is in april 2011 te bewonderen op een flink aantal filmfestivals in Noord-Amerika. Daarnaast is Anne Vliegt ook te zien op verschiediene filmfestivals in Europa.  De documentaire vertelt het verhaal van de 11-jarige Anne, die lijdt aan een ticstoornis. De documentaire werd mede mogelijk gemaakt door NSGK.


Anne

De 11-jarige Anne is een prachtig meisje. Een meisje waar je naar blijft kijken. En hoe langer je kijkt, hoe beter je ziet dat ze last van ‘tics’ heeft. Anne heeft Gilles de la Tourette. Daardoor doet haar lichaam soms dingen die ze niet wil, bijvoorbeeld zomaar een rondje draaien, of overal even aan likken. Anne heeft het soms moeilijk met haar afwijking, vooral op school. Ze is bang dat ze gepest wordt of uitgelachen. Daarom probeert Anne haar tics in te houden, maar dat valt niet mee. Het liefst 'vliegt' ze door het leven, want dan zie je niks en is ze op haar best. In de jeugddocumentaire Anne Vliegt zien we hoe Anne met haar tics leeft. Tics die ze uiteindelijk toch ook niet kwijt wil...

Na een succesvolle première tijdens het internationale Documentaire Film Festival Amsterdam (IDFA) is het tijd voor Anne Vliegt om de wereld te veroveren. In april 2011 wordt Anne Vliegt vertoond op verschillende filmfestivals in Noord-Amerika. Evenees zal Anne Vliegt in maart en april 2011 te zien zijn op verscheidene Europese filmfestials, waaronder het International Film Festival Breda, One World (Praag) en Visions du Réel zal Anne Vliegt ook deelnemen aan de internatione competitie..  

Kijk voor meer info op www.annevliegt.nl


Bekijk de trailer

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij