Menu overslaan

Een gouden tip voor een wooninitiatief? Doe mee en win 5000 euro!

30 november 2011 - NSGK en LSW schreven, ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van LSW, in oktober een prijsvraag uit voor de gouden tip voor toekomstbestendige wooninitiatieven. Zaterdag 26 november werden 3 inzenders beloond met een prijs van 1.000 euro voor hun gouden tip. De prijsvraag voor de hoofdprijs van 5.000,-  euro staat nog open tot 14 februari 2012!

De prijswinnende ideeën:

Tip 1 – 
Bij Stichting Zelo in Uden werft iedere bewoner 12 eigen donateurs die iedere maand 10 euro overmaken. Dit geld wordt in het borgfonds van de stichting gestort en komt ten goede aan de bewoners.
www.stichtingzelo.nl  
Tip 2 –
Stichting Elkrijk uit Eindhoven laat toekomstige bewoners meedenken/-werken aan het ontwikkelen van de wijk waarin het wooninitiatief wordt gebouwd. Het idee achter de wijk is dat alle bewoners elkaar kunnen helpen en ondersteunen, ieder draagt zijn eigen steentje bij.
www.elkrijk.nl
Tip 3 – 
Stichting GOEDwonen uit Oisterwijk geeft donateurs de mogelijkheid stenen van het huis te ‘kopen’ (in elke gewenste hoeveelheid), waardoor ze letterlijk hun steentje kunnen bijdragen. In ruil hiervoor wordt hun naam vereeuwigd op de mozaïekbanken voor de deur waar iedereen op kan zitten. De banken worden door de bewoners en de donateurs gezamenlijk gemaakt. 
www.goedwonenoisterwijk.nl.

De hoofdprijs
Denkt u de gouden tip te hebben voor toekomstbestendige wooninitiatieven en wilt u kans maken op de hoofdprijs van 5000,- euro? U kunt nog meedoen tot 14 februari 2012.  

Hoe doe ik mee?
Stuur een goed plan in voor uw wooninitiatief  dat gericht is op langdurige contacten in de wijk ter versterking van het netwerk van de bewoners van het wooninitiatief. Het kan hier gaan om contacten tussen het wooninitiatief en wijkbewoners, buurtvereniging, sportclub, kinderboerderij, school etc.
 
Het winnende idee ontvangt 5.000,- euro bestaande uit 1.000,- euro om het idee verder uit te werken en 4.000,- euro om het uit te voeren.

In de beschrijving van maximaal 3 A4tjes staat SMART omschreven
:
  •  op welke wijze contacten worden aangegaan
  •  hoe deze de komende jaren in stand worden gehouden om integratie en participatie tussen bewoners van het wooninitiatief en de buurt te bevorderen.
  •  wat is er tot stand gekomen als het project klaar is?
  • naam en adresgegevens van het wooninitiatief en contactpersoon.
  • hoe lang het wooninitiatief bestaat. Bent u bezig om een wooninitiatief op te richten; vermeld dan de startdatum van de oprichting van uw stichting.
     
Wij vinden het erg belangrijk dat de plannen zoveel mogelijk van de jongeren zelf komen. Dit moet zichtbaar zijn in de plannen.

Stuur uw plan uiterlijk 14 februari 2012 naar hoet@nsgk.nl. Een jury bestaande uit projectadviseurs van NSGK en medewerkers van LSW beoordeelt de inzendingen en kiest de winnaar. De winnaar dient bereid te zijn de idee of tip te delen met andere wooninitiatieven. De winnende idee wordt gepubliceerd op www.nsgk.nl en www.woonzelf.nl

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij