Menu overslaan

Eric van der Burg nieuw lid Raad van Toezicht NSGK

13 december 2013 - Eric van der Burg, wethouder van onder meer Zorg en Welzijn van Amsterdam, is aangetreden als lid van de Raad van Toezicht van NSGK. Van der Burg volgt Anouchka van Miltenburg op, die in september vorig jaar aantrad als voorzitter van de Tweede Kamer.

Van der Burg heeft in zijn loopbaan een uitgebreide bestuurlijke ervaring opgebouwd waarin hij veel betrokkenheid laat zien bij kinderen en jongeren met een handicap. Na zijn directeursfunctie bij zorginstelling Osira heeft Van der Burg, als gemeenteraadslid en later als wethouder, altijd de portefeuille Zorg en Welzijn beheerd. Onder zijn leiding is er in zijn gemeente extra aandacht en ondersteuning gekomen voor gehandicaptensport en kent hij – in de context van drastische bezuinigingen – prioriteit toe aan het welzijn van mensen met een beperking in Amsterdam.

“We zijn erg blij dat deze ervaren bestuurder met veel kennis van het sociale domein toetreedt tot onze Raad van Toezicht” aldus Ingrid Tuinenburg, directeur van NSGK.

Naast van der Burg bestaat de Raad van Toezicht uit vier deskundigen op het gebied van zorg, handicaps en financiën. Samen zien zij erop toe dat NSGK haar fondsen voor kinderen en jongeren met een handicap op een verantwoorde manier werft en besteedt. Alle leden van de Raad van Toezicht doen hun werk op vrijwillige basis.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij