Menu overslaan

Gehandicapt kind en ouder doen samen mee aan triatlon in nieuw EO programma ‘Rennen voor Twee’

5 september 2014 - In het nieuwe EO-programma ‘Rennen voor Twee’ gaan vier vaders of moeders van een gehandicapt kind een bijzondere uitdaging aan: ze gaan samen de Olympische afstand van een triatlon afleggen. De vier koppels zullen 1,5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen. Het programma wordt gepresenteerd door Bert van Leeuwen en start in het voorjaar van 2015 op NPO 1.

Geïnspireerd door de Amerikaan Dick Hoyt die samen met zijn zoon Rick is gaan trainen voor de triatlon, willen de EO en producent SkyhighTV ook Nederlandse ouders de kans bieden om deze geweldige uitdaging aan te gaan.

Training
In een half jaar tijd wordt één van de ouders klaargestoomd om mét hun kind de Olympische afstand van de triatlon te volbrengen. De ouder neemt zijn gehandicapte zoon/dochter met zich mee, bij het hardlopen in een speciale rolstoel, bij het zwemmen in een bootje en bij het fietsen op een aangepaste fiets. Met z’n tweeën trainen ze, onder professionele begeleiding van bekende atleten, een half jaar voor de triatlon. In de zomer van 2014 volgt de grote finale. In het programma volgen we de deelnemers wanneer ze toewerken naar de grote dag. Lukt het de teams om de triathlon te volbrengen?

Aanmelden
Presentator Bert van Leeuwen is op zoek naar ouders die samen met hun gehandicapte kind dit grote avontuur willen aangaan. Wil je mee doen aan dit programma waarin ouder en kind samen een fantastische prestatie leveren, of wil je meedoen met je broer of zus?Neem dan contact op met de redactie via rennenvoortwee@eo.nl of bel 035 750 8289.

Rennen voor Twee wordt geproduceerd door SkyhighTV in samenwerking met NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind). NSGK steunt het programma omdat het laat zien dat jongeren met een handicap een volwaardige rol kunnen spelen in onze samenleving - zelfs in een triatlon.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij