Menu overslaan

Gehandicapte koeriers zetten 60 Nederlanders in het zonnetje

26 juni 2010 - 60 Nederlanders zijn 26 juni in het zonnetje gezet vanwege hun inzet voor kinderen en jongeren met een handicap. Zij werden verrast door jonge koeriers met een verstandelijke handicap, die hen op feestelijke wijze een bedankje overhandigden. Dit gebeurde ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van NSGK voor het gehandicapte kind.

NSGK viert deze maand dat ze zich precies 60 jaar heeft ingezet voor kinderen en jongeren met een handicap. Dat was mogelijk dankzij de hulp van vele donateurs, vrijwilligers en andere betrokken Nederlanders. Zestig van hen zijn nu op feestelijke wijze bedankt. Zij ontvingen een grote bedankkaart.

De kaart werd met ballonnen en muziek overhandigd door de jubileumkoeriers van NSGK, allemaal jongeren met een verstandelijke handicap. Elke jongere werd begeleid door een professionele koerier. NSGK kreeg daarvoor hulp van koeriersbedrijf Valid Express en de bezorgservice Happy Delivery. De bedankkaart is gemaakt door Marith Bakker, een jonge kunstenares met een handicap. Op onderstaand filmpje ziet u onze NSGK Kinderambassadeur Pien van de Rest in actie als gelukskoerier.

Festival
De bedankkaart is tevens een uitnodiging voor het Festival 5D op 11 september in Amsterdam, een festival voor alle zintuigen dat NSGK organiseert ter gelegenheid van haar jubileum. Naast reguliere artiesten zullen daar ook artiesten met een handicap optreden. Kaarten voor dit festival zijn verkrijgbaar via www.festival5d.nlWilt u zich ook inzetten voor NSGK als collectant of op een andere manier? Samen met u maken we het mogelijk voor het gehandicapte kind. Kijk hier hoe u kunt helpen.CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij