Menu overslaan

Gehandicapte Rendolf rent Damloop voor NSGK

18 september 2013 -

Rendolf van Hoof (53) heeft een verstandelijke en motorische beperking. Bij het hardlopen heeft hij geregeld steun nodig van zijn trainer. Toch staat hij zondag 22 september voor de zestiende keer aan de startlijn van de Dam tot Damloop. Met het lopen van vier Engelse Mijl zamelt Rendolf geld in voor NSGK.

Rendolf werd gezond geboren, maar viel op tweejarige leeftijd ongelukkig uit een raam, waardoor hij deels verlamd raakte. Maar met veel doorzettingskracht en de hulp van leden van zijn atletiekvereniging kan Rendolf toch hardlopen.

Even leek het erop dat Rendolf de Damloop aan zijn neus voorbij zag gaan. Er waren geen startbewijzen meer en Rendolf was zwaar teleurgesteld. Zijn verdriet motiveerde zijn begeleider Kees Poppes om op zoek te gaan naar een alternatief en hij kwam uiteindelijk bij NSGK terecht. Hij vertelde ons zijn verhaal en vond NSGK-directeur Ingrid Tuinenburg uiteindelijk meer dan bereid om haar startbewijs aan Rendolf af te staan. Zodoende kon Rendolf toch meedoen.

Rendolf vindt het belangrijk dat een goed doel zich inzet voor gehandicapte kinderen en draagt zijn steentje bij door zelf als fanatieke hardloper een voorbeeld te stellen. Zijn prestatie is een inspiratie voor iedereen, met of zonder handicap. Er is niets wat hem kan weerhouden om te doen wat hij graag doet, hardlopen. Dit is ook waar de paden van Rendolf en NSGK elkaar kruisen. Iedereen, met of zonder handicap, zou moeten doen wat hij of zij het liefst doet.

Rendolf is een van de 100 lopers die a.s. zondag voor NSGK aan de start van de Damloop zullen verschijnen. Wil je Rendolf of een van de andere lopers steunen? Kijk dan op www.nsgk.geef.nl. De opbrengst komt volledig ten goede aan NSGK.

 

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij