Menu overslaan

Geplande overval op Toverland

17 mei 2014 - Zondag 18 mei staat een overval gepland op attractiepark Toverland in het Limburgse Sevenum. Gelukkig zijn er geen boeven of criminelen bij betrokken, maar wel een bende kinderen. De overval gebeurt namelijk op initiatief van de NSGK Speeltuinbende.

Kinderen mét en zonder handicap

“De “overvallertjes” van de NSGK Speeltuinbende vormen een testteam van kinderen met en zonder handicap. Zij testen of speelplekken toegankelijk zijn én voldoende speelwaarde hebben,” aldus bendeleider Ilse van der Put. Attractiepark Toverland is de eerste locatie die wordt overvallen.

Eerlijke beoordeling
Ilse van der Put: “Bij een vooraankondiging van een bezoek door de NSGK Speeltuinbende willen bedrijven nog wel eens snel een aantal aanpassingen doorvoeren. Daarom kiezen we voor een onverwachte overval, zodat we echt eerlijk kunnen testen of álle kinderen op de locatie zich kunnen vermaken”.

Alle speelplekken toegankelijk
De overval past in een landelijke campagne om álle speelplekken in Nederland toegankelijk te maken. Onderdeel van de campagne is de lancering van de Pleisureworld NSGK Speeltuinbende Award voor meest toegankelijke speelplek van Nederland.

De NSGK Speeltuinbende maakt geen onderscheid tussen traditionele speeltuinen of attractieparken en indoor speelparadijzen. “Iedereen met een speelplek moedigen wij aan om zich aan te melden”, aldus Ilse van der Put. Het beste initiatief wordt beoordeeld met een aanmoedigingsprijs ter waarde van € 500,-. De winnaar mag zich tevens een jaar lang “de beste speeltuin van Nederland” noemen. Binnenkort wordt ook een officieel keurmerk geïntroduceerd voor speelplekken die voldoen aan de eisen. De Speeltuinbende is een initiatief van NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind).

Meer informatie via http://pleisureworld.nl/awards/nsgk-speeltuinbende-award/

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij