Menu overslaan

Gerdi Verbeet reikt Gouden Prokkels uit

27 juni 2013 - Op 28 juni vindt in Utrecht de uitreiking van de Gouden Prokkels plaats, de prijzen voor de beste Prokkels van dit jaar. Prokkels zijn ‘prikkelende ontmoetingen’ tussen mensen met en zonder verstandelijke handicap, georganiseerd door vrijwilligers. Oud-Tweede-Kamervoorzitter Gerdi Verbeet reikt de prijzen uit, bijgestaan door NSGK-kinderambassadeur Luke.

Stichting Prokkel zet zich in om tijdens de week van het Prokkelen, dit jaar van 3 tot 8 juni, zoveel mogelijk Prokkels plaats te laten vinden. In die week wordt er door mensen met en zonder handicap samen gesport, geschilderd, gezongen, gedanst, gebouwd, toneel gespeeld, maar vooral samen genoten van de activiteiten en elkaar. Vele vrijwilligers zetten zich in om deze activiteiten te organiseren en mensen met maar ook zonder verstandelijke beperking een leuke en leerzame dag te bezorgen. De beste initiatieven van dit jaar in de categorieën Prokkelstage, Samenleving en KinderProkkel worden beloond met een Gouden Prokkel.

Luke Boerdam (12 jaar) reikt als NSGK-kinderambassadeur mede de prijs uit voor de beste Prokkel voor en door kinderen. Luke heeft geen onderarmen en -benen, en won vorig jaar als DJ de Cappies Award, een talentenshow voor kinderen met een beperking. Daarmee werd Luke kinderambassadeur van NSGK. NSGK zet zich in voor kinderen en jongeren met een beperking. De stichting vindt het belangrijk dat kinderen en jongeren met en zonder handicap elkaar ontmoeten en ondersteunt daarom Stichting Prokkel. Mede dankzij NSGK wordt dit jaar voor het eerst de Gouden KinderProkkel uitgereikt.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij