Menu overslaan

Help mee sportverenigingen toegankelijk maken

6 november 2014 - De Sportbende maakt sportverenigingen toegankelijk voor kinderen en jongeren met een handicap. Onze Sportbendes in Rotterdam, Roermond en Oosterhout zoeken nog nieuwe bendeleden. Woon je in een van deze regio's en vind jij het belangrijk dat iedereen kan sporten? Sluit je dan aan!

Sporten is niet alleen gezond. Het is ook een middel om contacten te leggen. Sporters zitten vaak in een bestuur of ze draaien kantinediensten. Zo maken zij deel uit van de samenleving. Maar jongeren met een handicap sporten veel minder dan leeftijdsgenoten zonder beperking. Dat moet veranderen, vinden  NSGK en NOC*NSF. Daarom hebben we de Sportbende opgericht.

De Sportbende is een testteam van jongeren met én zonder handicap. De Sportbende zorgt ervoor dat sportverenigingen in Nederland toegankelijk worden, zodat jongeren - met én zonder handicap - samen kunnen sporten. De Sportbende gaat in de regio op bezoek bij sportverenigingen om de toegankelijkheid te testen. Kan ik hier sporten? Is de kantine toegankelijk? Kan ik vrijwilligerswerk doen? Zijn de trainers geschikt? Wat is er allemaal nodig om dit te verbeteren? De sportvereniging gaat vervolgens met de uitslag van de test aan de slag om ervoor te zorgen dat er in de toekomst samen gesport kan worden.

Wil jij een bijdrage leveren aan de Sportbende, ben je tussen de 10 en 25 jaar oud en woon je in Rotterdam, Roermond of Oosterhout? Meld je dan nu aan:
Rotterdam: info@rotterdamsportopmaat.nl
Roermond: noortjeversteegen@roermond.nl
Oosterhout: r.hermans@brabantsport.nl

De Sportbende neemt daarna contact met je op en nodigt je uit voor een eerste bijeenkomst.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij