Menu overslaan

Herhaling Puberruil Xtra zondag 1 december

28 november 2013 - In het KRO-programma Puberruil Xtra ruilden afgelopen zomer pubers met en zonder handicap een weekje van leven. De uitzendingen werden mede mogelijk gemaakt door NSGK. De aflevering van Lily en Rooswitha wordt aankomende zondag 1 december herhaald om 19.25 uur op Nederland 3.

Rooswitha woont met haar familie tussen de weilanden en de dieren in Kootwijkerbroek. Ze is zelfstandig en gaat haar eigen gangetje, al zijn er natuurlijk wel regels thuis. In het gezin staat het geloof centraal. Voor ze gaan eten wordt er gebeden, danken ze God en lezen ze uit de Bijbel. Naast haar school werkt Rooswitha in een schoenenwinkel. Dat komt goed uit, want zelf heeft ze ook een behoorlijke sneakers-tik. Ze is ijdel en zal nooit zonder make-up het huis uit gaan. In haar vrije tijd gaat ze het liefst winkelen met vriendinnen.

Rooswitha ruilt met Lily, voor wie niet alles zo vanzelfsprekend is. Door een ziekte die haar zenuwstelsel aantast, zit ze sinds haar twaalfde in een elektrische rolstoel. Ze is erg positief ingesteld. Samen met haar hulphond Jamine kan ze de hele wereld aan. Zwemmen, duiken, zeilen, niks is haar te gek. Samen met haar ouders en zusje woont ze in een aangepast huis in Almere. Na haar VWO wil ze graag een wetenschappelijke studie gaan volgen.

Zal Lily kunnen aarden midden in de Bible belt? En staat Rooswitha haar mannetje buiten haar beschermde omgeving? Durft ze het aan om in een rolstoel een survivalbaan te beklimmen?

Je ziet het bij Puberruil Xtra op 1 december om 19.25 uur op Nederland 3.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij