Menu overslaan

Het favoriete NSGK-project van Eveline van der Lugt

8 februari 2013 -

Deze maand in 'de favoriet van...' vertelt NSGK-medewerker Eveline van der Lugt over haar favoriete NSGK-project. Welk project dat door NSGK ondersteund wordt maakt op haar de meeste indruk en waarom?

Wat is je favoriete project?
Mijn favoriete project is ‘My Breath, My Music’. Deze stichting biedt jongeren met een zware lichamelijke handicap de mogelijkheid tot het maken van muziek, bijvoorbeeld door middel van zelf ontwikkelde elektronische instrumenten.

Wat is je persoonlijke link met dit project?
Ik leerde ‘My Breath, My Music’ kennen omdat ik in de afgelopen jaren onze kinderambassadeurs begeleid heb. Kinderambassadeur Glenn Nugteren won in 2010 de Cappies door zijn geweldige optreden met de Magic Flute. Ik heb toen kennis gemaakt met dit bijzondere instrument en ben ook aanwezig geweest bij een muziekles van ‘My Breath, My Music’ in Rotterdam. Het is heel indrukwekkend om te zien hoe je, als je bijvoorbeeld een spierziekte hebt, op deze manier toch muziek kunt maken. In november was ik aanwezig bij de opnames van het TV-programma Familiberichten. Ruud van der Wel, de drijvende kracht achter deze stichting, werd verrast met een speciaal concert. Drie muzikanten traden met hun Magic Flute op en werden begeleid door de bekende band Moke.

Wat vind je belangrijk aan dit project?
In muziek kun je veel van je emoties en creativiteit kwijt. Ook het samen muziek maken en het geven van optredens kan nieuwe vriendschappen en een gevoel van saamhorigheid geven. 

Klik hier voor meer informatie over 'My Breath, My Music'

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij