Menu overslaan

Het favoriete NSGK-project van Monique Weller

17 mei 2013 - Deze maand in ‘de favoriet van…’ vertelt NSGK-medewerker Monique Weller over haar favoriete NSGK-project. Welk project dat door NSGK ondersteund wordt maakt op haar de meeste indruk en waarom?

Wat is je favoriete project?
Mijn favoriete project is Stichting Paardrijden Gehandicapten "De Blijde Ruiters”. Bij deze manege in Zaandam kunnen kinderen met een handicap paardrijden in een volledig aangepaste omgeving. Het paardrijden zorgt voor veel plezier en het heeft ook een zeer gunstige revaliderende werking.

Wat is je persoonlijke link met dit project?
De Blijde Ruiters hebben zich geweldig ingezet met de projectcollecte in mijn regio. Toen ik de manege bezocht was ik zeer onder de indruk van deze stichting. Ik vond het prachtig om te zien hoe de kinderen genieten van het paardrijden en hoe gezellig het is op de manege.

Wat vind je goed aan dit project?
Ik vind het heel belangrijk dat kinderen met een handicap kunnen meedoen in de samenleving. De Blijde Ruiters staat steeds meer midden in de samenleving. Mensen met en zonder handicap ontmoeten elkaar op de manege. Er wordt bijvoorbeeld ook les gegeven aan niet gehandicapten. Het enthousiasme en de inzet van velen, met of zonder handicap, is ook hartverwarmend.

Wat denk je dat dit project betekent voor kinderen en jongeren met een handicap?
Naast dat het heel leuk en goed is voor kinderen met een handicap, zorgt dit project voor meer integratie tussen mensen met en zonder handicap.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij