Menu overslaan

Het favoriete NSGK-project van...Atie

17 augustus 2012 -

Deze maand in 'de favoriet van...' vertelt NSGK-medewerkster Atie Kok over haar favoriete NSGK-project. Welk project dat door NSGK ondersteund wordt maakt op haar de meeste indruk en waarom?


"Mijn favoriete NSGK-project is de Cappies Award. Cappies is het jaarlijks terugkerende talenten-programma voor kinderen met een lichamelijke beperking tot de leeftijd van 14 jaar. Ze laten zien waar ze in uitblinken en trots op zijn, bijvoorbeeld met zingen, acteren, skateboarden, turnen, drummen, jongleren, presenteren! Alles mag! Ik heb zelf een opname bijgewoond en vond het fantastisch om te zien hoe alle talentjes genoten van hun optreden.

Cappies besteed aandacht aan een groep kinderen die we naar mijn mening veel te weinig op TV zien. Dit zou veel vanzelfsprekender moeten worden. Wat ik daarnaast bijzonder vind aan Cappies is dat de talentenshow ons laat zien wat kinderen met een handicap wel kunnen, in plaats van wat ze niet kunnen. Deelnemers krijgen door hun deelname meer zelfvertrouwen en het gevoel er bij te horen. Dat is voor deze kinderen extra belangrijk.

De winnaar van Cappies wordt een jaar lang kinderambassadeur van NSGK. Inmiddels heeft NSGK al drie fantastische kinderambassadeurs gekend. Pien, Sander en Glenn. Alle drie mochten ze een jaar lang meepraten over wat zij belangrijk vinden voor kinderen met een handicap en op deze manier echt een verschil maken. En alle drie hebben ze dat, op hun eigen manier, fantastisch gedaan. Ik ben er trots op dat NSGK de Cappies Award ondersteunt, omdat het kinderen met een handicap meer eigenwaarde geeft en de mogelijkheid te laten zien dat ze, ondanks hun handicap, heel veel kunnen."

De Cappies Award wordt gepresenteerd door Lucille Werner. Het programma wordt zaterdag 25 augustus uitgezonden door de TROS op Ned 3 om 19.00 uur. Niet vergeten te kijken!
 

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij