Menu overslaan

Het favoriete NSGK-project van...Hildegard

1 november 2012 - Deze maand in 'de favoriet van...' vertelt NSGK-medewerkster Hildegard Oet over haar favoriete NSGK-project. Welk project dat door NSGK ondersteund wordt maakt op haar de meeste indruk en waarom?

"Mijn favoriete project is de rolstoelvaardigheidstraining van Kees Jan van der Klooster.
Het is moeilijk een favoriet project te kiezen uit alle projecten die NSGK steunt, want er zijn veel projecten die ik goed vind. Maar het meest spreken mij projecten aan, waarbij kinderen en jongeren met een beperking zo zelfstandig mogelijk leren zijn en worden uitgedaagd hun grenzen te verleggen.

‘Zelf doen’ vind ik heel belangrijk. Er zijn nog teveel kinderen en jongeren met een beperking die onderschat worden in hun kunnen, maar ook zichzelf onderschatten.
Tijdens de trainingen van Kees Jan worden kinderen en jongeren die in een rolstoel zitten geleerd om zo zelfstandig mogelijk deel te nemen aan het verkeer. Ze leren onder andere letterlijk over drempels te gaan. Wat ik zo mooi vind is dat dit ook effect heeft op hoe ze verder in het leven staan. Hun zelfvertrouwen wordt vergroot, zodat ze op alle vlakken van hun leven meer durven en meer voor zichzelf leren opkomen. Door een ‘simpele’ rolstoelvaardigheidstraining wordt hun zelfstandigheid op veel meer levensterreinen vergroot. En zo leren zij én hun omgeving dat ze veel meer kunnen dan ze dachten!"

Meer weten over dit project van NSGK? Klik hier.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij