Menu overslaan

Het favoriete NSGK-project van...Merel

7 mei 2012 -

Deze maand in 'de favoriet van...' vertelt NSGK-medewerkster Merel Nieuwenhuis over haar favoriete NSGK-project. Welk project dat door NSGK ondersteund wordt maakt op haar de meeste indruk en waarom?

 

Veel gezinnen met een gehandicapt kind kunnen nooit op vakantie. Dit komt vaak door praktische problemen; veel vakantiefaciliteiten zijn totaal niet ingericht voor kinderen met een handicap. Deze gezinnen gaan er daardoor niet meer met elkaar op uit. Het is te veel gedoe en geeft wellicht nog meer stress of lijkt in sommige gevallen zelfs onmogelijk. Maar met de NSGK Wigwamvakanties kan elke familie terecht om te genieten en tot rust te komen. Ongeacht de handicap, iedereen kan mee met een Wigwamvakantie en het is voor het hele gezin echt vakantie.

En dat vind ik zo mooi aan deze vakanties. Het is niet alleen ontspannen en genieten voor de kinderen maar ook voor de ouders en eventuele broertjes en zusjes. Voor ouders met een kind met een handicap zijn de zorgen en de zorgtaak vaak erg zwaar, het hele jaar door, 24 uur per dag. Zelden hebben ze tijd voor zichzelf of voor elkaar.

Tijdens een week of weekend weg met Wigwamvakanties kunnen de ouders ook een stapje terugdoen en loslaten. De kinderen worden vermaakt worden door de vele vrijwilligers en professionals met alles wat bij vakantievieren hoort: sport, spel, muziek, koken, knutselen. Dan hebben de ouders eindelijk ook eens tijd voor zichzelf en doen ze hun kinderen toch niet te kort. Ze kunnen bijvoorbeeld eens rustig een boek lezen, lekker in de zon zitten, gewoon even niets doen of tijd met elkaar doorbrengen. Niets moet en alles kan, zoals vakantie hoort te zijn.

En de locaties zijn ook prachtig, in de speciale wigwamhuisjes zijn alle faciliteiten aangepast. In 1997 werd in Valkenburg aan de Geul de eerste Wigwamvallei geopend. Hier worden tegenwoordig niet alleen gezinsvakanties georganiseerd, maar ook survivalweekends voor jongeren met een handicap. Inmiddels worden er ook NSGK Wigwamvakanties georganiseerd in Arnhem, Dronten, Heel, Nieuwveen en Ossendrecht.

Voor meer informatie over de NSGK Wigwamvakanties zie www.wigwamvakanties.nl
 

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij