Menu overslaan

Inspiratiedag voor speeltuinen een succes

14 maart 2012 - Wat komt er allemaal bij kijken om je speeltuin toegankelijk te maken voor kinderen met een handicap? En hoe zorg je er vervolgens voor dat zij ook in jouw speeltuin komen spelen? Deze, en nog veel meer vragen kwamen afgelopen weekend aan bod tijdens de eerste ‘kennisdag’ voor speeltuinen die meedoen aan het NSGK-project Samen Spelen.

Ambassadeurs
Het was druk afgelopen zaterdag in speeltuin ’t Kruiskampkwartier in Amersfoort. Tientallen speeltuinvrijwilligers uit het hele land waren aanwezig om kennis te maken, ervaringen uitwisselen en vooral ideeën op te doen. Heel veel ideeën. Want 2012 wordt een bijzonder jaar voor de deelnemende speeltuinen. Als ambassadeurs van Samen Spelen moeten zij namelijk aan de slag om te laten zien dat het echt niet moeilijk is om kinderen met en zonder handicap samen te laten spelen. Maar hoe pak je dat aan?

Tijdens de workshops kwamen vele vragen aan bod. Hoe laat je kinderen met én zonder handicap samen spelen? Hoe kan je als speeltuin kinderen met een handicap en hun ouders zo gastvrij mogelijk ontvangen? En hoe zorg je ervoor dat ouders jouw speeltuin weten te vinden? Iedereen deed fanatiek mee in de discussies en vele voorbeelden en ideeën kwamen voorbij. Aan het eind van de dag gingen de deelnemers dan ook vol inspiratie terug naar huis. Bekijk hier de foto’s.

Samen Spelen
In 2010 ging NSGK van start met het 3-jarige project Samen Spelen. Het doel? Speeltuinen in heel Nederland toegankelijk krijgen voor kinderen met een handicap. Inmiddels doen er ruim twintig speeltuinen mee aan Samen Spelen. Zij worden allemaal uitvoerig getest door NSGK en vervolgens wordt er samen een plan van aanpak opgesteld. De eerste speeltuinen (Moby Dick in Beverwijk en de Dierense Speeltuin in Dieren) zijn al open. Benieuwd welke speeltuinen allemaal meedoen of wilt u meer weten over Samen Spelen? Neem dan een kijkje op www.speeltuinbende.nl 

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij