Menu overslaan

Internationaal succes voor film ‘Anne Vliegt’

8 februari 2013 -
De NCRV-jeugddocumentaire Anne Vliegt van regisseur Catherine van Campen heeft met meer dan honderd internationale filmfestivalselecties en ander internationale vertoningen alle records gebroken. Nog nooit is een Nederlandse jeugddocumentaire zo succesvol geweest. De film is in veertig landen op alle continenten te zien geweest. De documentaire is mede mogelijk gemaakt door NSGK.

Vooral in Noord-Amerika deed de film het goed. Anne Vliegt werd daar op zo’n 25 filmfestivals vertoond en won daar meer dan tien prijzen. In totaal werd de film twintig maal internationaal bekroond op prestigieuze festivals in o.a. Toronto, Montreal, Chicago, Boston, Belgrado, Nyon, Florence en Berlijn.

Anne Vliegt gaat over de 11-jarige Anne. Een prachtig meisje waar je naar blijft kijken. En hoe langer je kijkt, hoe beter je ziet dat ze last van ‘tics’ heeft. Anne heeft Gilles de la Tourette. Daardoor doet haar lichaam soms dingen die ze niet wil, bijvoorbeeld zomaar een rondje draaien, of overal even aan likken. Anne heeft het soms moeilijk met haar afwijking, vooral op school. Ze is bang dat ze gepest wordt of uitgelachen. Daarom probeert Anne haar tics in te houden, maar dat valt niet mee. Het liefst 'vliegt' ze door het leven, want dan zie je niks en is ze op haar best. In de jeugddocumentaire Anne Vliegt zien we hoe Anne met haar tics leeft. Tics die ze uiteindelijk toch ook niet kwijt wil.

Meer informatie en de trailer
Anne Vliegt is hier in zijn geheel te bekijken.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij