Menu overslaan

Interview met collectevrijwilliger Sandra Jesterhoudt

17 oktober 2011 -

Sandra Jesterhoudt uit Zwaag zet zich dit jaar voor de 10e keer in als organisator van de NSGK-collecte in haar woonplaats. Ieder jaar stuurt zij zo’n 30 collectanten aan. NSGK ging bij haar langs om haar te bedanken voor haar inzet en vroeg haar naar haar beweegredenen om zich al zo lang in te zetten voor NSGK.


“Ik heb er gewoon nooit over nagedacht om te stoppen. Zoiets doe je toch gewoon? Natuurlijk zijn er wel eens momenten dat

Tips van Sandra

• Mensen persoonlijk benaderen werkt het beste, omdat mensen uit zichzelf moeilijk initiatief nemen.
 
• Mijn collectanten lopen alleen hun eigen straat. Ik zoek liever een extra collectant, dan dat ik iemand vraag een extra straat te lopen. Het kost de collectant weinig tijd en het houdt het leuk. Zo zullen ze eerder geneigd zijn om volgend jaar weer te lopen.
 
• Begin op tijd om stress op het laatste moment te voorkomen. Probeer het werk goed te verdelen, zodat niet alle belasting in de laatste weken komt.
 
het even wat minder goed uit komt, maar als ik dan eenmaal weer op pad ben is het zo leuk om de andere vrijwilligers weer te zien. Ik vind het gewoon heel gezellig en ik zie er dan ook nooit tegenop. We doen het ieder jaar weer als gezin samen. Mijn dochters pakken de tasjes in en zetten de bussen in elkaar. En mijn man helpt af en toe met het wegbrengen van de bussen. Mijn dochters vragen me nu alweer: ‘Mam, wanneer mogen we weer?’

Laatst vroeg een docent van mijn dochter me: ‘Werk jij ook nog? Hoe krijg je het voor elkaar?’ Het heeft alles te maken met je persoonlijke instelling, denk ik. Ik ben druk maar ik voel me niet druk. In mijn ervaring zijn de mensen die het drukst zijn over het algemeen ook het meest betrokken.

Ik vind dat je er voor elkaar moet zijn en je voor een ander moet inzetten. Dat heb ik van huis uit meegekregen. Dat vind ik belangrijk en dat geef ik dan ook graag door aan mijn kinderen. Mijn dochter heeft vorige week, geheel uit zichzelf, haar lange haar afgeknipt om te doneren aan stichting haarwens. Doodzonde, maar vreselijk ontroerend! Mensen helpen zit toch in je bloed denk ik.

Daarnaast vind ik het ook heel mooi om te zien wat NSGK doet met het geld dat wordt opgehaald. Hier in Hoorn staat een restaurant waar jongeren met een beperking in de bediening werken. Deze is tot stand gekomen met steun van NSGK. Wij gaan daar regelmatig naar toe en dan denk ik: ‘he, daar heb ik ook een beetje aan meegewerkt’. In Hoorn is ook een speeltuin die met steun van NSGK is aangepast, zodat kinderen met een handicap er kunnen spelen. Dat vind ik heel erg mooi.”

Word ook collecte-vrijwilliger van NSGK. Meld je nu aan.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij