Menu overslaan

Jeugddocumentaire MOOKIE in premiere op IDFA

15 november 2012 - Tegelijkertijd met het uitkomen van de 23ste James Bond film gaat tijdens het IDFA (14 t/m 25 november) de jeugddocumentaire MOOKIE, over geheim agent 008, in première op zaterdag 17 november.  MOOKIE werd mede mogelijk gemaakt door NSGK.

MOOKIE van regisseur Neske Beks, gaat over de negenjarige Mookie.
Mookie is geheim agent 008, gestationeerd in de Bijlmer en leeft een leven vol dromen, spanning en avontuur. Maar in het dagelijkse leven is hij ook het broertje van Mamita, en de zoon van Suyen, en worstelt hij met een vreemde bloedziekte met een rare naam: sikkelcelanemie. Mookie gedraagt zich nooit als een ziek jongetje: hij lijkt makkelijk door het leven te gaan, is geliefd, rapt, danst, kickbokst en voetbalt. Mookie is nergens bang voor, zegt hij. Maar als geheim agent gaat er geen dag voorbij of de dood ligt op de loer...

Filmproductie bedrijf Zuidenwind Filmprodukties produceerde eerder de succesvolle jeugddocumentaires Anne Vliegt, David de Ster en Drona & Ik, die gezamenlijk meer dan 20 internationale prijzen wonnen en bij elkaar op meer dan 150 internationale filmfestivals zijn vertoond.

MOOKIE wordt op zondag 25 november om 12:00 uur uitgezonden op
Nederland 3 binnen het programma Z@pp Echt Gebeurd. Duur: 19 minuten.


Bekijk meer informatie en de trailer van de film op: www.mookiedefilm.nl


CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij