Menu overslaan

Jongeren zien wens in vervulling gaan dankzij steun NSGK

7 maart 2014 -

Een groep verstandelijk beperkte jongeren uit Zwartewaal zag vorige week een lang gekoesterde wens in vervulling gaan. De jongeren, die verblijven op zorgboerderij Land-Goed in Zwartewaal, droomden al tijden van een Free Player. Een multifunctionele sport- en spelset, om eindeloos mee buiten te spelen. Dankzij een financiële bijdrage van NSGK kon de zorgboerderij de set eindelijk aanschaffen.

Zorgboerderij het Land-Goed is een boerderij, waar jonge mensen met een beperking met plezier kunnen gaan wonen, werken en recreëren. Voor de jongeren die er verblijven is beweging erg belangrijk. Het stimuleert hun motorische ontwikkeling, helpt tegen (dreigend) overgewicht en ze leren samenspelen. De Freeplayer Sport en Spelset omvat een uitgebreid pakket, waarmee in een handomdraai spelvormen als tennis, volleybal en basketbal kunnen worden opgezet. De set is ideaal om snel in te kunnen spelen op de wensen en mogelijkheden van kinderen of jongeren met een wisselende motivatie en een beperkte spanningsboog.

“De sportinstallatie was een wens van de zorgboerderij zodat de jongeren met mooi weer buiten actief bezig kunnen zijn. Voor deze jongeren met een geestelijke of lichamelijke beperking is beweging erg belangrijk, aldus voorzitter van de zorgboerderij Peter Kroone. "De jongeren zijn erg blij met de Free Player en zullen hier zonder twijfel veel plezier aan beleven."

Kijk voor meer informatie over Zorgboerderij Land-Goed op www.land-goed.nl

 

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij