Menu overslaan

Kinderambassadeur Pien overhandigt cheque aan Peter Faber

26 februari 2010 - Als ambassadeur van stichting de Belevenis nam Peter Faber afgelopen woensdag een NSGK-cheque t.w.v.  €344.880,00 in ontvangst uit handen van NSGK kinderambassadeur Pien. Met dit bedrag zal stichting de Belevenis de komende 2 jaar op verschillende plaatsen in het land reizende uitgaansgelegenheden organiseren voor mensen met een meervoudige beperking.

De Belevenis
Uitgaan en plezier maken is geen privilege. Ook mensen met een meervoudige beperking, die dagelijks zijn aangewezen op intensieve zorg en ondersteuning, moeten die kans krijgen. Op dit moment zijn er in Nederland vrijwel geen uitgaansmogelijkheden voor mensen met een meervoudige beperking. Daarom heeft stichting de Belevenis voor hen een uniek uitgaansevenement gecreëerd, genaamd 'de reizende Belevenis'.

In de reizende Belevenis draait alles om zien, ruiken, voelen en proeven. Er zijn 8 verschillende belevingswerelden ingericht, waaronder een onderwaterwereld, een winterwereld en een wolkenwereld. In deze veilige, geborgen omgeving worden alle zintuigen van de bezoekers geprikkeld, aangepast aan hun eigen niveau. Bijvoorbeeld met muziek, projecties, aangepaste theatervoorstellingen, massages en culinaire ontdekkingen.

Het uiteindelijke doel van de Belevenis is het opzetten van een permanent uitgaanscentrum met overnachtingsmogelijkheden op een vaste locatie in ons land.

Helpt u NSGK om initiatieven als de Belevenis mogelijk te maken? Dat kan eenvoudig met een online donatie.

Naar de website van de Belevenis.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij