Menu overslaan

Kinderambassadeur Sander draagt stokje over aan opvolger Glenn

12 september 2011 - Afgelopen weekend tijdens Festival 5D droeg NSGK-kinderambassadeur Sander Smale (11) officieel het stokje over aan zijn opvolger Glenn Nugteren (12). Glenn won 2 weken geleden de Cappies Award 2011 en mag zich nu de nieuwe kinderambassadeur van NSGK noemen.  In deze rol zal hij zich een jaar lang inzetten voor kinderen met een handicap.

Voor Sander Smale is het afgelopen jaar zeer intensief geweest. Als NSGK kinderambassadeur werd  hij vaak gevraagd voor optredens, interviews op Radio en TV en werd hij onder andere aanvoerder van de Speeltuinbende, een kindertestteam van kinderen met én zonder handicap.  Als kinderambassadeur wilde Sander aan mensen laten zien dat, ook al ben je gehandicapt, je nog steeds heel veel kunt. En dat is hem zeker gelukt!  "Kinderambassadeur zijn was voor mij de leukste baan van de wereld," vertelt Sander. "Ik vind het dan ook best jammer om het stokje te moeten overdragen. Maar aan de andere kant vind ik het ook belangrijk dat er ieder jaar een andere handicap aan bod komt. Ik wens Glenn dan ook heel veel succes toe!"

Voor Glenn wordt het een leuk en spannend jaar. Glenn's grote wens is om ervoor te zorgen dat scholen toegankelijk worden voor kinderen met een handicap. Zelf gaat Glenn naar een gewone school, maar bij veel scholen kunnen volgens hem nog geen gehandicapte kinderen terecht. Als ambassadeur van NSGK wil hij zich daarvoor inzetten.

Na het overhandigen van het stokje gaf Sander Glenn nog een laatste tip: "Laat zien wat je kan, maar blijf altijd jezelf!"

Volg de belevenissen van Glenn als kinderambassadeur het komende jaar op www.nsgk.nl.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij