Menu overslaan

Laatste 'Varen met Joop'

11 april 2013 -
2013 gaat de geschiedenisboeken in als het laatste jaar van de Stichting Varen met Joop. Een bijzonder jaar dus, ook al omdat er een extra bootvaart plaatsvindt. Onder meer dankzij een gift van NSGK en een subsidie van de gemeente Rijnwaarden gaan op 9 juni 200 kinderen en jonge volwassenen met een beperking aan boord van de Graaf van Bylant voor een onvergetelijk dagje uit.

Onder de deelnemers bevinden zich ook leerlingen van De Ziep in Didam, een school voor voortgezet speciaal onderwijs voor zeer moeilijk lerende kinderen. Daar was het afgelopen vrijdagmiddag groot feest. Rie Flach overhandigde de leerlingen namens NSGK een cheque van 4.400 euro als bijdrage voor de bootreis. Tot blijdschap van Joop Reimerink, Hans Breunissen van de klankbordgroep van Varen met Joop en Theo Schopman, wethouder van de gemeente Rijnwaarden.  Rie Flach: ,,Dit is zo’n project, een prachtig initiatief waar veel kinderen en jongeren ontzettend veel plezier aan beleven.” Theo Schopman: ,,Toen Joop bij mij kwam met de vraag voor een subsidie van de gemeente , hebben we ‘ja’ gezegd. Hij is zo enthousiast en gedreven. Als iemand zoiets wil binnen jouw gemeentegrenzen, dan kun je dat alleen maar toejuichen.”

Twintig jaar lang gaf Joop Reimerink gezicht aan de stichting ‘Varen met Joop’. Met veel enthousiasme en doorzettingsvermogen, hulp van talloze vrijwilligers en sponsoren wist hij elk jaar een jaarlijkse bootreis te organiseren. Joop Reimerink: ,,Het is niet anders, maar we kunnen wel terugkijken op prachtige bootreizen. Ik hoop dat iemand anders de handdoek gaat oppakken. Zeker de jongerenreis. Als je ziet hoe enthousiast de kinderen hier al zijn. Dat mag toch niet stoppen?”


CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij