Menu overslaan

Ludieke acties vragen aandacht voor collecteweek NSGK

17 november 2011 -
Met het organiseren van ludieke acties proberen vrijwilligers door het hele land deze week aandacht te vragen voor het werk van NSGK. 
 
Flashmob
In Naaldwijk organiseerden  zo'n 40 leerlingen van 9 verschillende scholen een opvallende flashmob in winkelcentrum De Tuinen. Een flashmob is een plotselinge, kortstondige samenscholing in een openbaar gebied. Met hun actie haalden de jongeren in korte tijd € 213,60 op. De jongeren organiseerden de actie voor NSGK in het kader van hun maatschappelijke stage, die vanaf dit schooljaar voor alle starters in het voortgezet onderwijs verplicht is geworden. Bekijk hieronder een filmpje van de flashmob.Straattheater
Op donderdag 17 november zullen de straten in het centrum van Arnhem het decor zijn voor een optreden van theatergroep Dance4all van theaterschool de KOM. KOM is een professionele kunst school voor iedereen die aansluiting mist met het reguliere kunstaanbod, bijvoorbeeld door een lichamelijke of verstandelijke beperking. Met het optreden wil de theatergroep zoveel mogelijk geld op halen voor NSGK.

Spreekbeurt
12- jarige Sophie uit Nijkerk wist haar zenuwen te bedwingen en besloot vorige week een spreekbeurt te houden over NSGK. Sophie is geboren met Spina Bifida en zit in een rolstoel. Na haar spreekbeurt riep ze al haar klasgenootjes op om samen het schoolplein te testen op toegankelijkheid voor kinderen met een handicap. Sophie wist met haar actie zelfs de lokale pers te halen, die zo vlak voor de collecteweek graag aandacht wilde besteden aan het werk van NSGK.

NSGK is erg trots op alle ruim 8500 vrijwilligers die deze week op pad gaan voor de NSGK-collecte. Dankzij hun inzet is de collecte voor NSGK een belangrijk fondsenwervend instrument. Met de opbrengst van de collecte ondersteunt NSGK jaarlijks honderden projecten voor kinderen en jongeren met een handicap in Nederland.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij