Menu overslaan

minister Blok geïnspireerd door toegankelijk kantoor NSGK

6 november 2014 - Met vele aanpassingen hebben wij ons nieuwe pand volledig toegankelijk gemaakt voor medewerkers en gasten met een handicap. Minister Blok voor Wonen en Rijksdienst kreeg 5 november een rondleiding van onze 'Kantoorbende', ons testteam van gehandicapte en niet-gehandicapte werknemers van de toekomst. Samen met onze Famous Friend Lucille Werner overhandigden zij de minister ’Tien tips voor een toegankelijk kantoor’. Dit in het kader van het Bouwbesluit en de plannen voor verbetering van de toegankelijkheid van gebouwen.

NSGK-directeur Ingrid Tuinenburg hoopt dat het kantoor een inspiratiebron is. “Niet alleen voor minister Blok als hij het Bouwbesluit aanpast, maar ook voor de werkgevers, ontwikkelaars en architecten die nu de kantoren bouwen waar ‘onze’ kinderen met een handicap in de toekomst graag willen werken.” Ze benadrukt dat er nog een lange weg te gaan is. “Tijdens onze zoektocht naar dit pand hebben we gezien hoe slecht toegankelijk de meeste gebouwen zijn, zelfs nieuwbouw.” De geplande aanpassingen van Blok voor de toegankelijkheid van kantoorpanden zijn een stap voorwaarts.

NSGK heeft verschillende aanpassingen gedaan om haar gebouw volledig toegankelijk te maken voor gehandicapte werknemers en bezoekers. Alles wat in het gebouw bereikbaar moet zijn is of laag bevestigd, of in hoogte verstelbaar. Daarnaast hangen er duidelijke pictogrammen, waardoor de signing ook begrijpelijk is voor mensen met een verstandelijke beperking. Alle ruimtes zijn voorzien van geluidsabsorberende platen voor mensen die slechthorend zijn. En zowel het aanrecht als de bovenkastjes in de keuken zijn in hoogte verstelbaar, zodat ook iemand in een rolstoel erbij kan. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van de vele aanpassingen waarmee we mensen inspireren om met andere ogen naar hun eigen pand te kijken en de kansen te benutten om de toegankelijkheid te verbeteren.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij