Menu overslaan

Minister Blok opent volledig toegankelijke pand NSGK

4 november 2014 - Op woensdag 5 november opent minister Stef Blok (Wonen en Rijksdienst) het nieuwe kantoorpand van NSGK. Met dit nieuwe onderkomen willen wij een inspiratiebron zijn voor werkgevers, bouwbedrijven, architecten en politici: het gebouw is met talrijke aanpassingen volledig toegankelijk gemaakt voor medewerkers met een handicap.

Op dit moment werkt minister Blok aan een nieuw Bouwbesluit. In dit besluit legt de overheid vast aan welke voorschriften een gebouw dient te voldoen op gebieden als veiligheid, energiezuinigheid, milieu en toegankelijkheid. NSGK juicht het aanscherpen van de regels toe en wil graag dat toekomstige kantoorgebouwen toegankelijker zijn voor werknemers en klanten met een beperking.

NSGK zet zich in voor kinderen en jongeren met een handicap. Voor deze werknemers van de toekomst is het belangrijk dat werkplekken toegankelijk zijn. Met de opening van het nieuwe kantoor wil NSGK mensen inspireren om met andere ogen naar hun eigen pand te kijken en de kansen te benutten om de toegankelijkheid te verbeteren.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij