Menu overslaan

MOOKIE wint filmprijs

20 augustus 2013 - De jeugddocumentaire MOOKIE heeft de eerste prijs gewonnen tijdens het 18th Children Film Festival in Mexico. De film, die mede mogelijk werd gemaakt door NSGK, gaat over een negenjarige jongen met een bloedziekte. Hij is inmiddels voor elf (inter)nationale filmfestivals geselecteerd.

De film van regisseur Neske Beks gaat over de negenjarige Mookie.
Mookie is geheim agent 008, gestationeerd in de Bijlmer en leeft een leven vol dromen, spanning en avontuur. Maar in het dagelijkse leven is hij ook het broertje van Mamita, en de zoon van Suyen, en worstelt hij met een vreemde bloedziekte met een rare naam: sikkelcelanemie. Mookie gedraagt zich nooit als een ziek jongetje: hij lijkt makkelijk door het leven te gaan, is geliefd, rapt, danst, kickbokst en voetbalt. Mookie is nergens bang voor, zegt hij. Maar als geheim agent gaat er geen dag voorbij of de dood ligt op de loer...

Filmproductie bedrijf Zuidenwind Filmprodukties produceerde eerder de succesvolle jeugddocumentaires Anne Vliegt, David de Ster en Drona & Ik, die gezamenlijk meer dan 20 internationale prijzen wonnen en bij elkaar op meer dan 150 internationale filmfestivals zijn vertoond.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij