Menu overslaan

Nieuw ijsmerk Ijssie; meer dan een lekker ijsje alleen!

10 mei 2012 - In het hart van mediastad Hilversum organiseert restaurant Puur Smaeck op woensdagmiddag 16 mei om 14.00 een proeverij van IJssie, een nieuw ijsmerk: lekker, eerlijk en goed. De ijsmakers willen graag weten of de belangrijkste mensen die van ijs houden ook vinden dat IJssie heel erg lekker is. De winst van de verkoop van IJssie gaat naar NSGK en komt zo ten goede aan kinderen en jongeren met een handicap.

Scholieren van de Mozarthof voor speciaal onderwijs en jonge cliënten van de zorgorganisaties Amerpoort en Sherpa worden die dag gevraagd het nieuwe ijs te beoordelen op smaak, geur, beet en hoe het ijs eruit ziet. Met de opmerkingen van de kinderen en jongeren gaan de ijsmakers graag aan de slag om IJssie nog beter te maken.

Erik Boog, wethouder jeugd van de gemeente Hilversum, geeft het sein voor de proeverij door de eerste IJssies aan de proevers te serveren. Dat doet hij samen met Ingrid Tuinenburg, directeur van NSGK.

Tijdens de proeverij bedenken de deelnemers korte slogans voor IJssie. De beste slogans worden afgedrukt op het eetbare papier dat elk IJssie siert als het geserveerd wordt. Mascha Rutten van HeArt of Art, ontwerpster van het logo van IJssie, gaat met de kinderen en jongeren aan de slag.

IJssie is voor iedereen. Vanaf 16 mei is van IJssie te genieten bij eet- en drinkgelegenheid Puur Smaeck. Vervolgens is IJssie ook verkrijgbaar in collega-leer/werkbedrijven als Puur Smaeck waar overdag vooral jonge mensen met een verstandelijke beperking onder professionele begeleiding in de bediening en de keuken werken.

IJssie is een verantwoord gemaakt ijs van biologische melk en andere producten volgens de richtlijnen van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het is er in de drie belangrijkste smaken, aardbeien, vanille en chocola. De voor het ijs gebruikte melk is afkomstig van koeien die grazen in het groene hart van Nederland. Voor mensen die zuivelproducten niet goed verdragen is er sorbetijs.

IJssie is een initiatief van Puur Smaeck en Happy Delivery, naar een idee van Jardo van Zweden.  Meer informatie binnenkort op www.ijssie.nu.

Locatie proeverij:
Eet- en drinkgelegenheid Puur Smaeck, Kampstraat 18-20, tel 035 6232540.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij