Menu overslaan

Nieuw in 'de favoriet van'...

13 juni 2012 -

Deze maand in 'de favoriet van...' vertelt NSGK-medewerker Dennis Oosterveld over zijn favoriete NSGK-project. Welk project dat door NSGK ondersteund wordt maakt op hem de meeste indruk en waarom?

Mijn favoriete NSGK-project is Radio 509, een radiostation voor én door jongeren met een visuele beperking.  Met eigen ogen heb ik kunnen aanschouwen hoe waardevol het werk van 509 is voor deze doelgroep, die doorgaans geen zicht heeft op een baan.

Nog maar kort werkzaam bij NSGK mocht ik in de zomer van 2011 op projectbezoek bij 509. Daar werd ik ontvangen door initiatiefnemer Peter Kroon. Een radioman in hart en nieren die zich vol passie inzet om jongeren met een visuele beperking kans te bieden op een goede toekomst.  Hij zag hoe moeilijk het voor hen is om letterlijk en figuurlijk hun stem te laten horen en zo ontstond in 2009 zijn idee voor dit unieke mediaproject.

Inmiddels is 509 een volwassen radiostation met 10 medewerkers. Dankzij Radio 509 kunnen blinde jongeren een echt vak leren en krijgen ze meer zelfvertrouwen. Naast een volwassen muziekmix, brengt de radio ook luisterfilms, hoorspelen, radioverhalen en reportages. Het radiostation zal, met steun van NSGK, de komende tijd haar activiteiten uitbreiden en professionaliseren, zodat nog meer jongeren met een visuele beperking het radiovak kunnen leren.

Mijn bezoek aan 509 heeft veel indruk op mij gemaakt. Luister zelf eens naar 509 op internet of download de Radio509 applicatie in de Appstore. Ik kan het van harte aanbevelen!

Lees meer over Radio 509 op www.radio509.nl
 


CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij