Menu overslaan

Nieuw kinderboek 'Renske met Wielen' steunt NSGK

12 december 2013 - Waarom zit Renske in een rolstoel? Kan je nog wel samen met haar spelen? Moet ze nog steeds klusjes thuis doen? Kan Tygo nog wel verliefd op haar zijn? Schrijfster Wendy Legierse-Louwers, die zelf op 24-jarige leeftijd in een rolstoel belandde, vertaalde haar ervaringen in het kinderboek ‘’Renske met Wielen’’. Met dit boek wil zij bijdragen aan een positievere beeldvorming en meer respect voor elkaar. Per verkocht boek doneert ze een euro aan NSGK.

Renske is een meisje van 8 jaar en moet leren met de rolstoel om te gaan. Haar huis wordt aangepast, Renske gaat een rolstoel uitzoeken en weer terug naar school. Gaandeweg het verhaal ontdekken Renske en haar vrienden steeds meer mogelijkheden. Het blijkt dat een meisje in een rolstoel helemaal niet zo raar of anders is dan rest van de klas. Ook zien ze dat ze samen nog steeds erg leuke dingen kunnen doen: samen buitenspelen, samen naar een concert en zelfs bij elkaar logeren is mogelijk. Soms is het wel een beetje spannend, maar ze zien dat er eigenlijk niet zoveel veranderd is. Ja: Renske heeft wielen en kan niet lopen, dat is het enige verschil!

Wendy schreef ‘’Renske met Wielen’’ zonder winstoogmerk. De introductieprijs van het boekje is € 11,95, de verkoopprijs € 13,95. Bestellen kan via www.renskemetwielen.info. Per verkocht boekje gaat er een vaste donatie van € 1 naar NSGK. Op 14 december vindt er een boekpresentatie plaats in de Urban Shopper op Strijp-S te Eindhoven. Hier wordt één van de originele tekeningen uit het boek geveild. De tekenaar, Richard van Lange, wil graag dat de opbrengst van de veiling naar NSGK gaat. Ook zullen er, op verzoek van Wendy, binnenkort een aantal tekeningen geveild worden op de NSGK Facebookpagina. Dit zijn prachtige aquarellen van 35 bij 27 cm. Een persoonlijke en originele manier van actievoeren waar NSGK blij van wordt!

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij