Menu overslaan

Nieuw prentenboek legt uit wat 'gehendiekept' is.

1 maart 2012 - “Mama waarom zit dat meisje in een rolstoel?” Dit is een vraag die je jonge kinderen vaak hoort stellen. Hoe leg je dit dan uit aan je kind? Marie-José Schelvis, zelf moeder van een dochter met een handicap, schreef hiervoor een prentenboek. Een deel van de opbrengst doneert zij aan NSGK. Op 10 maart wordt het eerste exemplaar “Mijn zusje is gehendiekept” overhandigd aan Peter Faber.

Marie-José Schelvis is moeder van een tweeling van 4 jaar. Een van de twee dochters heeft een handicap. Om haar dochter zonder handicap uit te kunnen leggen wat dat nu eigenlijk is, gehandicapt zijn heeft Marie-José het prentenboek geschreven. Daarmee wil zij duidelijk maken dat kinderen die er anders uitzien niet eng of raar zijn. Heel veel ouders van gehandicapte kinderen blijken zo’n boek nodig te vinden. Reden voor Marie-José om het boek op de markt te brengen.

Steun NSGK
Van elk verkocht boek gaat er 1 euro naar NSGK. Marie-Jose; “NSGK doet geweldige dingen voor mijn dochter en haar vriendjes. Om te zorgen dat NSGK dit ook voor meer kinderen kan doen wil ik ze hiermee steunen”. Kinderen en jongeren met een handicap willen graag gewoon meedoen, net als hun leeftijdgenootjes. Dat kan, maar daarvoor zijn vaak veel extra aanpassingen, zorg en begeleiding nodig. NSGK helpt, bijvoorbeeld met speciale vakanties, aangepaste speelplaatsen en kleinschalige woonvormen. Zodat ze met hun beperking toch gewoon kind kunnen zijn!

Benieuwd geworden naar het prentenboek van Marie-Jose Schelvis? Koop dan nu een exemplaar en steun kinderen met een handicap! De boeken zijn te bestellen via haar website www.bentelin.nl.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij