Menu overslaan

NSGK bij Tijd voor Max, 30 december

17 december 2010 - Op 30 december is het tv-programma Tijd voor Max helemaal gewijd aan het werk van NSGK. Ouders en grootouders vertellen in het programma over hun (klein)kind met een handicap. Enkele bijzondere projecten van NSGK worden in beeld gebracht, zoals De Belevenis en Dupla Huifbedrijden. En kinderen met een handicap spreken hun kerst- en nieuwjaarswensen uit voor de kijkers van Tijd voor Max.

Speciale gast in het programma is actrice, cabaretière en 'famous friend' van NSGK Jetty Mathurin. Zij vertelt over haar kleinzoon Jamie met het Syndroom van Down: “Jamie is mijn speciale kleinzoon. Hij heeft het Syndroom van Down. Na zijn geboorte mocht ik hem in mijn armen nemen en ik heb hem nooit meer neergelegd. Wat Jamie goed kan, is echt communiceren. Met zijn grote bruine ogen brengt hij een gevoel over door intens naar je te kijken. In mijn werk als actrice en cabaretière kijk ik ook. Maar het verschil tussen mijn kleinzoon en mijn wereld is het verschil tussen hart en hoofd. Met dit verschil in gedachten steun ik het werk van NSGK omdat zij met hart en ziel, maar ook met het hoofd zich hard maken voor het welzijn van onze speciale burgers."

Tijd voor Max is te zien op 30 december op Nederland 2 om 17.35 uur. Het programma zal op 1 januari worden herhaald op Nederland 1 om 10.15 uur.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij