Menu overslaan

NSGK-directeur Ingrid Tuinenburg verlegt sportieve grenzen in Damloop

22 augustus 2012 - Sportief? Nou niet bepaald. Gek op hardlopen? Allerminst. Toch besloot NSGK-directeur Ingrid Tuinenburg begin dit jaar een grote sportieve uitdaging op zich te nemen, namelijk meedoen aan de Dam tot Damloop om daarmee geld op te halen voor NSGK. Onder het motto:"A  small step for mankind, a giant leap for me!" werden de hardloopschoenen ondergebonden.

Ingrid vertelt: "Vorig jaar liepen voor het eerst hardlopers voor NSGK bij de Dam-tot-Damloop, ik wachtte ze op na afloop, vol bewondering voor iedereen, of ze nu 4 mijl of 10 mijl hadden gelopen. Niks voor mij dacht ik, maar ja, als directeur van NSGK kon ik in 2012 eigenlijk niet weer wegkomen met heel hard te roepen dat het echt niets voor mij was..Na vier keer voorzichtig (héél voorzichtig) een kort rondje lopen/hardlopen heb ik hardloopschoenen aangeschaft: ik ga de 4 mijl, de 6,4 km lopen. "

"Ik ben echt de meest onwaarschijnlijke hardloper en talent blijk ik er ook niet voor te hebben. Maar alleen al de voldoening en vooral natuurlijk de opbrengst voor NSGK lijken me geweldig.  Ik kijk er enorm naar uit om straks in mijn NSGK-shirt mee te doen aan de Dam-tot-Damloop: het is weliswaar echt ‘a very small step for mankind, but it is a giant leap for me!"

Samen met Ingrid doen nog 96 andere lopers op 23 september mee aan de Damloop voor NSGK. Op haar persoonlijke actiepagina houdt Ingrid een blog bij over haar ervaringen. Volg Ingrid in aanloop naar de Damloop via deze link . NSGK heeft nog 4 startbewijzen over. Wil je nog meedoen? Meld je dan snel aan via www.nsgk.nl/damloop.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij