Menu overslaan

NSGK in gesprek met…Glenn

21 september 2011 -

Op 27 augustus won Glenn van Nugteren (12) de Cappies Award 2011. Hij is de nieuwe kinderambassadeur van NSGK! Hoe kijkt hij terug op de uitzending en wat wil hij komend jaar bereiken?


Hoe was je dag op 27 augustus?
Gaaf. Het was een droom die uitkomt. Van tevoren wist ik niet dat Gordon er zou zijn, dat was voor ons allemaal een grote verrassing. Toen ik hem zag, wist ik niet waar ik het zoeken moest. En aardig dat hij is! Ik vond hem altijd al een leuke lolbroek, maar nu ben ik echt fan.

En toen won je! Had je dat verwacht?
Nee. Echt niet. Ik was niet bezig met winnen, alleen met plezier maken. Ik dacht: ik ben op tv geweest. Dat pakken ze me niet meer af. Toen ik won, ging er in een flits van alles door me heen. Platina cd’s, managers, bodyguards, een tournee. Ik zag mezelf heel even als een soort Justin Bieber.

Wat voor een reacties heb je tot nu toe gehad?
Kaarten, bloemen, een uitnodiging van de burgemeester van Alblasserdam om op de nieuwjaarsreceptie te komen spelen en zelfs een felicitatiebrief van m’n tandarts. Ik schrok me rot, ik dacht dat ik erheen moest.

Je hebt grootste plannen als NSGK ambassadeur. Vertel!
Ik wil proberen iemand van de regering te spreken te krijgen. En dan ga ik vertellen dat gehandicapte kinderen niet perse naar een Mytylschool hoeven. Dat zijn scholen speciaal voor kinderen met een lichamelijke of meervoudige beperking. Ik zit nu in groep 8 van een reguliere basisschool. Dat is altijd prima gegaan. We zijn nu aan het knokken voor een plekje op een reguliere middelbare school. Ik wil echt liever niet naar een Mytylschool. Begrijp me goed: ik heb niks tegen Mytylscholen, maar ik wil kinderen met én zonder handicap om me heen. Ik voel me voor een groot deel een gewoon kind. Dus ik wil er ook gewoon bij horen en meedoen. Op school én in mijn vrije tijd. Ik wil me ook inzetten voor de Speeltuinbende, het kindertestteam van NSGK van kinderen met en zonder handicap. We moeten trouwens ook pretparken en kermissen gaan controleren. Daar is lang niet altijd genoeg te doen voor gehandicapte kinderen. Verder wil ik dat er meer aan zitvoetbal wordt gedaan op scholen, dat vinden alle kinderen volgens mij leuk. Net als muziek, daar wil ik ook iets mee gaan doen.

En dat was het?
Nee! Ik wil dat er een website komt waar kinderen met een handicap hun verhaal kunnen vertellen. Dus de leuke dingen, maar ook de moeilijke.

Hoe vind je het dat je deze kans krijgt?
Tof. Ik houd van regelen. Van mijn mening geven, van dingen organiseren, en van zorgen dat alles goed komt. Ik hoop te bereiken dat de regering gaat denken: die jongen heeft eigenlijk wel een punt. Kinderen moeten zelf kunnen kiezen waar ze spelen en waar ze naar school gaan.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij