Menu overslaan

NSGK Kinderambassadeur Sander zingt duet met Thomas Berge

7 september 2010 -

Het werd voor Sander Smale een verjaardag om nooit te vergeten. De kersverse NSGK Kinderambassadeur mocht op zijn 11e verjaardag een duet zingen met zijn grote idool Thomas Berge. In een volle feesttent in Enschede vertolkten zij samen het lied "Kon ik maar even bij je zijn". Daarna werd de jarige Sander door de ruim 400 aanwezigen toegezongen voor zijn verjaardag.

Sander trad op tijdens een feest ter ere van het 35-jarig bestaan van zorginstelling 't Bouwhuis in Enschede. In het kader van het bevorderen van de integratie voor mensen met een beperking waren Sander en Thomas Berge uitgenodigd om te komen zingen voor bewoners en hun familie, vrienden en buurtbewoners.

Kinderambassadeur
Sander is sinds zijn geboorte blind. Met zijn interpretatie van het lied “Kon ik maar even bij je zijn” won Sander in augustus de CAPPIES AWARD, een talentenshow voor kinderen met een beperking van de TROS. Met het winnen van de CAPPIES werd Sander tegelijkertijd de nieuwe kinderambassadeur van NSGK voor het gehandicapte kind. In deze rol zal hij zich een jaar lang inzetten voor kinderen met een handicap. Als kersverse kinderambassadeur wil hij laten zien dat kinderen met een beperking juist heel veel kunnen, te beginnen in Enschede. Zijn optreden met Thomas Berge was zijn eerste officiële optreden zijn als NSGK kinderambassadeur.

Festival 5D
Zaterdag 11 september zal Sander opnieuw optreden als kinderambassadeur op Festival 5D. Hier zal hij officieel het stokje overgedragen krijgen van de 13-jarige Pien van de Rest. Pien won vorig jaar de Cappies en heeft zich een jaar lang met hart en ziel ingezet voor het werk van NSGK. 

Festival 5D is een cultuurfestival voor jong én oud en volledig toegankelijk voor mensen met een beperking. Komt u ook naar Festival 5D? Er zijn nog kaarten beschikbaar via www.festival5d.nl.


Foto boven rechts: E. Hammink

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij