Menu overslaan

NSGK maakt Buitenspeeldag in Amsterdam toegankelijk

6 juni 2011 - Op woensdagmiddag 1 juni werd in het gehele land de Buitenspeeldag georganiseerd. Voor kinderen in Amsterdam Noord werd de NDSM werf tot een waar speelparadijs omgetoverd. NSGK voor het gehandicapte kind zorgde ervoor dat ook kinderen met een handicap uit de omgeving een fantastische dag konden beleven. 

Een landelijke buitenspeeldag? Dan ook voor kinderen met een beperking. Want ook zij moeten gewoon buiten kunnen spelen, net als andere kinderen.
En dus sloot NSGK zich aan bij de organisatie van de buitenspeeldag in Amsterdam-Noord.

Dankzij de inzet van NSGK werd de dag zoveel mogelijk toegankelijk gemaakt voor kinderen met een beperking. Er werd gekeken naar de ondergrond, er waren doventolken aanwezig, er waren speciale sanitaire voorzieningen, aangepast eten&drinken en natuurlijk waren er ook activiteiten waar kinderen met én zonder handicap samen konden spelen. Zo konden kinderen rolstoelbasketballen en was er een bijzonder pirateneilandspel waar kinderen op een ludieke manier konden ervaren hoe het is om gehandicapt te zijn. 

Zo konden, mede dankzij NSGK, alle 8000 kinderen die dag genieten van buitenspelen. Meer weten over toegankelijk buitenspelen? Neem dan contact op met NSGK via 020-6791200 of kijk eens op www.speeltuinbende.nl

Bekijk hieronder een filmpje van de dag

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij