Menu overslaan

NSGK ontvangt 10.000 euro van Kiwanisclub Tilburg

7 april 2010 - NSGK ontving vorige week € 10.000 van Kiwanisclub Tilburg. De donatie komt voort uit een samenwerking die NSGK onlangs is aangegaan met Service Clubs Nederland, waaronder ook Kiwanisclub Tilburg valt. NSGK verdubbelde het bedrag, dat ten goede komt aan Stichting Buitengewoon Leren en Werken, naar € 20.000.

Stichting Buitengewoon Leren en Werken
De Stichting richt zich, in samenwerking met restaurant ’Prins Heerlijk Tilburg ’ op jonge mensen met een handicap die, door verschillende oorzaken, weinig kans maken op de arbeidsmarkt en een kans verdienen. Het doel van de stichting is deze jongeren werk te bieden en op te leiden tot dienstverlenende horecamedewerkers. Op deze manier kunnen zij werken aan een positief zelfbeeld en hun vaardigheden en zelfvertrouwen vergroten.

Samenwerking NSGK en SIN
Serviceclubs zetten zich in voor een betere wereld. Wanneer zij een project opzetten voor kinderen en jongeren met een handicap in Nederland, kunnen zij voortaan een beroep doen op NSGK. Wanneer het project voldoet aan de criteria van NSGK, helpt NSGK met geld en goede raad om het project te realiseren. NSGK kan op deze manier tot maximaal de helft bijdragen in de projectkosten. Andersom kunnen serviceclubs die geld hebben ingezameld voor kinderen met een handicap, ook een project van NSGK adopteren.

Lees meer over de samenwerking tussen NSGK en SIN

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij