Menu overslaan

NSGK ontvangt gift van Lions Club Assen.

2 december 2010 - NSGK ontvangt €3000,- van Lions Club Assen Drentsche Aa. De donatie komt voort uit een samenwerking die NSGK is aangegaan met Service Clubs Nederland. NSGK zal het bedrag, dat geheel ten goede komt aan stichting Kind en Hulphond, verdubbelen naar €6000,-.
 
In september organiseerde de Lions Club uit Assen een concert van Jan Vayne om geld in te zamelen voor het NSGK-project Kind en Hulphond. Deze stichting steunt de opleiding van honden, die jonge, gehandicapte kinderen bijstaan in allerlei bezigheden die het kind zelf niet kan doen. Op deze manier helpen de honden de zelfstandigheid en het zelfvertrouwen van het kind te vergroten. De kosten van opleiding en begeleiding van de honden zijn hoog en worden niet door de Zorgverzekeraar vergoedt, in tegenstelling tot de hulphonden voor volwassenen.

De Asser Lionsclub ‘Drentsche Aa’ was onder de indruk van het werk van de stichting en besloot daarom dit concert ten bate van Kind en Hulphond te organiseren.

Overweegt uw serviceclub iets te doen voor kinderen en jongeren met een handicap? Misschien kan NSGK u daarbij helpen. Als partner van het platform ‘Serviceclubs in Nederland’ (SIN) helpt NSGK met geld en goede raad om projecten voor deze kinderen en jongeren te realiseren. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Atie Kok, 020-6791200 of akok@nsgk.nl of direct het aanvraagformulier downloaden. 

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij