Menu overslaan

NSGK-project in het zonnetje bij ‘Sociaal doe-het-zelven’

30 september 2013 - Op 3 oktober presenteren Pieter Hilhorst en Jos van der Lans hun nieuwe boek 'Sociaal doe‐het‐zelven; de idealen en de politieke praktijk'. Dit boek gaat over mensen die hun krachten bundelen om zelf de maatschappij een beetje beter te maken. De eerste exemplaren worden feestelijk overhandigd aan een aantal voorbeeldprojecten op dit gebied. Het NSGK-project ‘We zijn er!’ is één van die voorbeeldprojecten.

Met ‘We zijn er!’ helpt NSGK jongeren met een handicap die in kleinschalige woongroepen wonen, om een netwerk te smeden met hun omgeving. Veel van deze jongeren leven in een isolement; ze hebben weinig contact met hun omgeving. Terwijl er in de buurt vaak wel mensen wonen die iets kunnen doen voor deze jongeren. En andersom kunnen jongeren met een handicap ook iets bijdragen aan hun buurt. Met ‘We zijn er!’ mobiliseren we de lokale gemeenschap rondom een woongroep en maken zo de buurt tot een betere plek voor iedereen.

Dit NSGK-project viel zo in de smaak bij schrijvers Pieter Hilhorst en Jos van de Lans dat ze het uitriepen tot een van de ‘helden van het sociaal doe-het-zelven’. De projectleiders van ‘We zijn er’ krijgen daarom één van de eerste exemplaren van ‘Sociaal doe-het-zelven’ overhandigd tijdens de feestelijke lancering van het boek op 3 oktober.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij