Menu overslaan

NSGK start online campagne rondom Samen Spelen

18 augustus 2011 - Veel speeltuinen in Nederland zijn niet toegankelijk voor kinderen met een handicap. NSGK wil daar verandering in brengen en heeft een heel bijzonder filmpje laten maken om aandacht te vragen voor dit probleem.

In het filmpje is te zien hoe de 4 jarige Luna met haar rolstoel van de glijbaan probeert te gaan. Met het filmpje wil NSGK de obstakels die kinderen met een handicap tegenkomen tijdens het buitenspelen inzichtelijk maken. Vaak zijn hun mogelijkheden beperkt doordat ze niet overal, met bijvoorbeeld een rolstoel of rollator, kunnen komen. Terwijl buitenspelen juist voor hen zo belangrijk is; zo kunnen ze hun grenzen en mogelijkheden ontdekken en ontmoeten ze vriendjes en vriendinnetjes.

De online campagne sluit aan bij het 3-jarige project Samen Spelen dat NSGK in 2010 is gestart. Het doel van dit project is om in 2012 ten minste 25 speeltuinen zodanig aangepast te hebben dat kinderen met en zonder handicap optimaal in hun eigen buurt met elkaar kunnen spelen.

U vindt het toch ook belangrijk dat kinderen met én zonder handicap samen buiten moeten kunnen spelen? Help dan mee! Bekijk het leuke filmpje en stuur het door via mail of deel het via Hyves, Facebook of Twitter. Hoe meer mensen betrokken zijn bij ons werk, hoe meer wij kunnen doen voor kinderen met een handicap.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij