Menu overslaan

NSGK steunt protest tegen afbraak pgb

17 juni 2011 - Met steun van NSGK organiseert belangenvereniging Per Saldo een protestmanifestatie tegen de voorgenomen bezuinigingen op het persoonsgebonden budget (pgb). Kom ook naar de manifestatie op 23 juni in Den Haag, en onderteken nu alvast de online petitie

Het kabinet is van plan om fors te bezuinigen op het pgb. De gevolgen daarvan voor mensen met een handicap zijn dramatisch. Zij zullen niet meer de regie hebben over hun eigen zorg en opnieuw afhankelijk worden van grote zorginstanties. Daarmee wordt een grote verworvenheid in de zorg teniet gedaan.

Donderdag zullen onze volksvertegenwoordigers gaan beslissen over deze desastreuze plannen. De hoogste tijd dus om onze stem te laten horen: het is nu of nooit! Kom daarom ook naar de grote manifestatie tegen de afbraak van het pgb, op donderdag 23 juni van 12.00 uur tot 15.00 uur op het Plein in Den Haag.

De manifestatie wordt geleid door Pieter Hilhorst (De Ombudsman van de VARA). Lijsttrekkers als Job Cohen (PvdA) en Emile Roemer (SP) zullen de manifestatie toespreken. Ook Tweede-Kamerleden met zorg in de portefeuille staan op het programma, onder wie Linda Voortman (GroenLinks), Renske Leijten (SP) en Tamara Venrooy van coalitiepartij VVD. Het publiek krijgt gelegenheid om vragen aan hen te stellen. Daarnaast is er muziek en cabaret. Het debat over het pgb in de Tweede Kamer begint om 14.00 uur en is live vanaf een groot scherm te volgen.

Om de organisatie goed te laten verlopen, vraagt Per Saldo u om via www.pgb.nl te laten weten met hoeveel mensen u van plan bent te komen, hoeveel kinderen meegaan, of u in een rolstoel zit, en of u behoefte heeft aan een ringleiding of een gebarentolk. Er is EHBO aanwezig, maar beperkt. Dus als u begeleiding nodig heeft, vraagt Per Saldo u om uw eigen begeleider mee te nemen.

Wegens de grote verwachte opkomst wordt geadviseerd om, voor zover mogelijk, met het openbaar vervoer te komen. Dit vanwege de beperkte parkeergelegenheid in het centrum van Den Haag. Vanaf het station Den Haag Centraal is het een klein kwartier lopen naar het Plein.

Bij een manifestatie hoort actiemateriaal. Als u posters nodig heeft kunt u die downloaden en printen. En u kunt nu alvast de petitie tegen de afbraak van het pgb ondertekenen op www.petities.nl. De teller is over de 14.000 gegaan maar er kunnen er nog veel meer bij!

Graag tot ziens op donderdag de 23e op het Plein in Den Haag!

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij