Menu overslaan

NSGK viert 10 jaar collecte!

19 oktober 2011 - Dit jaar, van 14-19 november, wordt de NSGK-collecte voor de 10e keer gehouden. In deze 10 jaar heeft de collecte een enorme groei doorgemaakt. NSGK is trots op alle vrijwilligers die zich de afgelopen jaren hebben ingezet om de collecte tot een succes te maken. Waarvan tientallen vrijwilligers dit jaar zelfs voor de 10 keer meedoen!

In 2002 gingen we van start in een aantal gemeentes in Nederland. Er liepen dat jaar 500 collectanten die 44.000 euro ophaalden. De jaren daarna werd de collecte uitgebreid naar meerdere regio’s en na vijf jaar was het aantal vrijwilligers gegroeid naar 5620 en bedroeg het eindresultaat al 419.000 euro.

In 2007 verwierf NSGK een plek op het landelijk collecterooster. De opbrengst groeide hierna gestaag door en in 2010 werd er maar liefst 648.000 euro opgehaald. Inmiddels zijn er negen coördinatoren werkzaam in de regio’s en organiseren ongeveer 700 vrijwilligers de collecte in hun woonplaats. Dit jaar zullen we met circa 8500 collectanten op pad gaan in 325 gemeentes. Natuurlijk hopen we ook dit jaar weer op een mooie opbrengst!

Dit alles zou niet mogelijk geweest zijn zonder de hulp van vrijwilligers, die zich vaak door weer en wind inzetten voor kinderen met een handicap. Lees het boeiende interview met vrijwilliger Sandra Jesterhoudt. Zij zet zich al 10 jaar in als organisator van de collecte in haar woonplaats. 


Buuf, heeft u een uurtje?...

Door strengere overheidsregelingen heeft NSGK steeds meer moeite om collectanten te vinden. In veel plaatsen zoeken we nog nieuwe vrijwilligers. U kunt ons daarbij helpen. Vraag eens rond in uw kennissenkring. Door uw verhaal kunt u anderen mogelijk enthousiast maken om ook voor NSGK te collecteren. Nieuwe vrijwilligers kunnen zich aanmelden via deze website of via tel. 020-6791200!

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij