Menu overslaan

NSGK voert campagne voor toegankelijke speeltuinen

10 juli 2012 - 'Voor sommige kinderen betekent Samen Spelen zoveel meer…’ Onder dit motto start NSGK op 13 juli een campagne voor toegankelijke speeltuinen. De meeste speeltuinen in Nederland zijn niet toegankelijk voor kinderen met een handicap. Daardoor staan zij vaak aan de zijlijn.

Eenzaam

Kinderen met een beperking vechten er iedere dag voor om mee te kunnen doen. Ze moeten bijvoorbeeld vaak opboksen tegen vooroordelen. Ook komen ze moeilijk in contact met niet-gehandicapte kinderen uit de buurt doordat ze meestal naar een speciale school gaan. En in de speeltuin, dé plek waar kinderen samen spelen, kunnen gehandicapte kinderen vaak niet terecht. Want verreweg de meeste speeltuinen in Nederland zijn voor hen ontoegankelijk.

25 speeltuinen

NSGK wil in 2012 minstens 25 speeltuinen toegankelijk maken. Daar kunnen kinderen met een handicap vriendjes en vriendinnetjes ontmoeten én ontdekken ze wat ze met hun handicap wel kunnen. Zo krijgen ze meer zelfvertrouwen, een positiever zelfbeeld en leren hun buurtgenootjes ‘gewoon’ met ze om te gaan. Dat kan NSGK alleen dankzij de steun van donateurs en vrijwilligers, want de stichting is onafhankelijk en ontvangt geen overheidssubsidie. Daarom vraagt NSGK vanaf 13 juli aan alle Nederlanders om te doneren voor toegankelijke speeltuinen.

Tooske

Tv-presentatrice Tooske Ragas steunt de actie van NSGK. Haar broer Jan-Pieter heeft Downsyndroom dus zij weet hoe belangrijk toegankelijke speeltuinen zijn: ‘Als kind moet je leren je eigenheid te vinden en je in het leven staande te houden tussen anderen. Dat leer je niet als je altijd alleen maar thuis zit met je ouders. Je moet oefenen. Dat kan alleen door te spelen met andere kinderen. Steun daarom net als ik de campagne Samen Spelen van NSGK.’ (Lees hier het hele interview met Tooske.)

Media

Tijdens de campagne is een radiospot, ingesproken door Tooske, te horen op verschillende radiozenders. Daarnaast worden er posters opgehangen en advertenties geplaatst in diverse kranten. Dat gebeurt allemaal gratis of met korting, zodat NSGK tegen lage kosten veel mensen kan bereiken. De stichting hoopt op veel donaties. Want alle kinderen verdienen een jeugd waarin ze onbeperkt samen kunnen spelen, zelfvertrouwen op kunnen doen en vriendschappen kunnen sluiten. 

Klik hier voor meer informatie over onze campagne.
Helpt u mee om speeltuinen toegankelijk te maken voor kinderen met een handicap? Dat kan door nu een online donatie te doen. Alvast hartelijk dank voor uw steun!

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij