Menu overslaan

NSGK wint Fakkelprijs 2010

13 januari 2011 - NSGK heeft 13 januari van de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad (CG-Raad) en zijn 180 lidorganisaties de Fakkelprijs 2010 gekregen. De Fakkelprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan individuen en organisaties die de belangen van chronisch zieken en gehandicapten het best hebben behartigd. NSGK heeft zich aldus de raad met het organiseren van Festival 5D bijzonder ingezet voor mensen met een handicap of chronische ziekte. 
 
De Fakkelprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een landelijke politicus, een lokaal politicus, een lokaal ambtenaar en een onderneming die de belangen van chronisch zieken en gehandicapten het best hebben behartigd. De CG-Raad hoopt dat met de uitreiking van de Fakkels het vuur en de inzet van deze mensen zich verder verspreidt. 

Oordeel van de Jury: "NSGK vindt dat jongeren met een handicap, net als iedereen, moeten kunnen genieten van cultuur. Leuke festivals zijn er genoeg, maar niet als je doof bent, blind of in een rolstoel zit. In het najaar organiseerde de stichting daarom voor het eerst cultuurfestival 5D, een uniek en volledig toegankelijk festival dat alle zintuigen (zicht, tast, reuk, smaak en gehoor) wist te prikkelen. Een topinitiatief met een topprogramma dat volgens de jury navolging verdient. "

Voor meer informatie over het festival zie www.festival5d.nl

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij