Menu overslaan

NSGK zet verdubbelaar in voor Sisterrun

2 juli 2012 - De Sisterrun, een sponsorloop voor en door vrouwen, deed dit voorjaar een beroep op de verdubbelingsregeling die NSGK kent voor Serviceclubs in Nederland, die iets willen doen voor kinderen met een handicap. De opbrengst van de loop gaat ieder jaar naar een goed doel. Dit jaar koos de organisatie  voor een expertisecentrum voor kinderen met een handicap. De organisatie wist met de loop 7.500 euro op te halen. NSGK verdubbelde de opbrengst naar het mooie bedrag van 15.000 euro.

Nieuwbouw Kinderexpertisecentrum
De vierde editie van de Sisterrun vond plaats op 1 april en stond voor de tweede keer in het teken van de nieuwbouw van het Kinderexpertisecentrum (KEC) in 's-Hertogenbosch. Hier krijgen straks tweehonderd kinderen met een lichamelijke en soms ook verstandelijke beperking onderwijs, revalidatie, zorg, dagbesteding en opvang. Allen kampen zij met motorische beperkingen, onder andere als gevolg van ontwikkelingsstoornissen of een ernstige ziekte. 

De Sisterrun is een initiatief van Soroptimistclub Vught Lumineus. Presidente Jeanne Estourgie overhandigde afgelopen vrijdag met trots de cheque t.w.v. €15.000 euro aan de directeur van het nieuwe centrum Willem de Jong. Hij dankte de Serviceclub en NSGK hartelijk voor het mooie geldbedrag dat besteed zal worden aan de inrichting van het nieuwe centrum.

NSGK en Serviceclubs
NSGK is partner van het platform ‘Serviceclubs in Nederland’ (SIN). Serviceclubs die geld ophalen voor kinderen en jongeren met een handicap kunnen hun opbrengst door NSGK laten verdubbelen. Klik hier voor meer informatie.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij