Menu overslaan

Ook speeltuin Winterswijk toegankelijk voor kinderen met een handicap

28 maart 2012 - Speeltuin ’t Kreil in Winterswijk was moeilijk toegankelijk voor kinderen met een handicap. Dat was vorig jaar het oordeel van de Speeltuinbende, een kindertestteam van kinderen met én zonder handicap. ‘t Kreil ging met de uitslag van de test aan de slag, met een ingrijpende verbouwing tot gevolg. Op zaterdag 31 maart opent de speeltuin voor het eerst haar gerenoveerde deuren. Kinderen met én zonder handicap zijn welkom!

Speeltuinbende
Begin vorig jaar testten de kinderen van de Speeltuinbende 't Kreil. Zij namen de speeltuin onder de loep door vragen te stellen als: kan ik de speeltuin inkomen? Hoe zit het met de toiletten? Welke toestellen kan ik niet bespelen met mijn handicap en wat is er nodig om dit te veranderen? Na de renovatie werd de speeltuin opnieuw getest en wat bleek? In de vernieuwde speeltuin kunnen kinderen met én zonder handicap goed samen spelen. De Speeltuinbende is trots op ’t Kreil en zal tijdens de opening op 31 maart haar ‘goedgekeurd’ bord aan de speeltuin uitreiken.

’t Kreil
“’t Kreil was een leuke buurtspeeltuin”, vertelt vrijwilligster Anke Leus, “maar gehandicapte kinderen konden er niet goed terecht. Totdat we in aanraking kwamen met de Speeltuinbende. Dankzij NSGK en de Speeltuinbende hebben we echt richting kunnen geven aan de renovatie. Zo hebben we bijvoorbeeld een verhard pad aangelegd door de hele speeltuin, zodat ook kinderen in een rolstoel overal bij kunnen. We hebben drie nieuwe, toegankelijke speeltoestellen aangeschaft en natuurlijk is er een aangepast toilet met verschoningsruimte. En dat is slechts een kleine greep uit de vele aanpassingen die we hebben gedaan. We hopen dat we nu meer kinderen met een beperking in onze speeltuin gaan zien. “

Samen Spelen
't Kreil is een van de speeltuinen die meedoet aan het project  ‘Samen Spelen’, een initiatief van NSGK. Samen met NUSO, de koepel voor speeltuinverenigingen, wil NSGK speeltuinen in heel Nederland toegankelijk krijgen. Het doel is dat in 2012 ten minste 25 speeltuinen zo zijn aangepast dat kinderen met en zonder handicap er samen kunnen spelen.

De feestelijke opening vindt plaats op zaterdag 31 maart bij speeltuinvereniging ‘t Kreil, Dingstraat 25, Winterswijk. De start van het officiële gedeelte is om 14.00 uur. Iedereen is van harte welkom!

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij