Menu overslaan

Op TV: Pubers met en zonder handicap ruilen van leven

29 juni 2011 - In samenwerking met NSGK zendt de KRO weer drie afleveringen uit van Puberruil Xtra waarin pubers met een handicap de hoofdrol spelen. Dit keer ruilen zij met pubers zonder handicap. Hoe is het om hun leven een weekje over te nemen?

In de eerste aflevering op 19 juli ruilt de spontane, dove Vera met de praatgrage, dorpse Nadia. Redt Vera het in de ‘horende’ wereld? En hoe gaat Nadia om met Vera’s dove vrienden?

Vera is 16 jaar oud. Ze heeft jarenlang op een doveninternaat gezeten maar sinds kort heeft ze ervoor gekozen om ‘de horende wereld’ te gaan ontdekken. Ze woont weer bij haar ouders en gaat naar een normale school. Paardrijen is haar passie en ze doet vrijwilligerswerk op een manege voor gehandicapte kinderen. Met vriendinnen gaat ze graag naar gebarencafés en dovenfeesten.

Nadia is 15 woont met haar ouders en zus in een boerderij, waar Nadia een eigen paard heeft om op te rijden. Nadia heeft altijd het laatste woord en staat graag in de belangstelling. Ze is een echt gezelligheidsdier en als ze gaat stappen is ze wel drie kwartier met haar make-up bezig.

Is de dove Vera echt klaar om de horende wereld te ontdekken, waar mensen geen gebarentaal spreken? En zal Nadia gehoord worden in de dovenwereld van Vera? En wat vindt zij ervan om zich net als Vera als vrijwilliger in te zetten? Kijk op 19 juli om 20.55 uur naar Puberruil Xtra bij de KRO op Nederland 3.

De andere twee afleveringen van Puberruil Xtra zijn te zien op 2 augustus en 6 september om 20.55 uur op Nederland 3.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij