Menu overslaan

Opa' Theo loopt Nijmeegse Vierdaagse voor NSGK.

13 augustus 2012 - 'Opa' Theo Gudde uit Dieren besloot dit jaar mee te doen aan de Nijmeegse Vierdaagse. Deelname aan het evenement alleen was voor hem geen uitdaging genoeg. Hij wilde tegelijkertijd zoveel mogelijk sponsorgeld ophalen voor NSGK.  

Theo’s kleindochter Luna (5) werd geboren met een open ruggetje en zit in een rolstoel. “Zij zal het nooit kunnen, de Vierdaagse lopen”, vertelt Theo. “Voor mij een extra reden om iets goeds te doen met de vierdaagse.” Luna is lid van de Speeltuinbende, het kindertestteam van NSGK dat speeltuinen in Nederland test op (on)toegankelijkheid voor kinderen met een handicap. Ook is zij momenteel het gezicht van NSGK in de fondsenwervende campagne 'Samen Spelen', te zien op posters en advertenties in het hele land.

Een van de speeltuinen die door de Speeltuinbende werd getest en met hulp van NSGK hard aan haar toegankelijkheid heeft gewerkt is de Dierense speeltuin in Dieren. Een speeltuin waar Luna, samen met haar ouders en broertje, vaak naar toe gaat.  Ook opa en oma nemen Luna graag mee. De Dierense Speeltuin vindt het belangrijk dat ook kinderen met een beperking fijn kunnen spelen en deden dan ook hun best om Theo te helpen bij zijn inzameling voor NSGK. “We hebben al een poosje een potje op de balie staan, waarin bezoekers een bijdrage kunnen doen”, vertelt voorzitter Marieke Hartjes. “Ook tijdens de Culturele Dag dit voorjaar hebben we veel geld opgehaald voor Theo.” Vrijdag kon zij de totale opbrengst bekend maken. “We hadden ruim 102 euro in het potje zitten en dit bedrag hebben we nog eens verdubbeld."

"Uiteindelijk heb ik 685 euro weten op te halen. Hier kan NSGK weer mooi werk mee doen. Ik vond het erg leuk om te doen en denk er zelfs aan om het volgend jaar weer te doen!" aldus Theo.

NSGK is bijzonder blij met de actie van Theo en dankt hem hartelijk voor de mooie opbrengst. Wilt u ook in actie komen voor NSGK? Klik dan hier voor meer info of neem contact op met Atie Kok via akok@nsgk.nl.


CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij